28 iunie 2022 - 11:58

Incercari disperate de salvare a oilor scufundate in portul Midia

Au fost reluate, luni dimineață, operaţiunile pregătitoare pentru salvarea şi degajarea oilor de la bordul navei Queen Hind, scufundată parţial şi eşuată duminică, la marginea şenalului navigabil al pasei de acces din Portul Midia, informează ISU Dobrogea. După cum ați putut afla deja de e siteul AGRO TV, nava avea la bord 14.600 de animale vii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, luni au fost reluate operaţiunile la nava Queen Hind pentru a pregăti redresarea navei pe chilă dreaptă în vederea degajării căilor de acces către punţile inferioare, pentru salvarea animalelor rămase în viaţă, până la această oră fiind recuperate în viaţă doar 32 de oi, din cele aproape 15.000.

„În această dimineaţă se acţionează, în primul rând pentru degajarea mărfurilor de pe puntea superioară, probabil baloţi cu furaje, pentru uşurarea navei şi începerea operaţiunii de punere pe chilă dreaptă, pentru a o remorca către cheul portuar. Astăzi se întruneşte Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă unde reprezentanţii autorităţilor şefii armelor vor decide planul de acţiune, în continuare, precum şi ce soluţie se va adopta cu animalele de la bord” – a declarat Anamaria Stoica, pentru AGERPRES.

- Publicitate -

Agenţia Română pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) acţionează în Portul Midia cu trei nave, 40 de marinari şi opt scafandrii iar ISU Dobrogea sprijină acţiunea, coordonată de Căpitănie, cu 10 salvatori.

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.