A ÎNCEPUT CAMPANIA DE RECOLTARE A CARTOFILOR, ÎN HARGHITA. VEZI CE PRODUCȚII SUNT!

În Harghita a început recoltatul cartofului, producţia medie obţinută fiind una foarte bună şi suficientă pentru nevoile de consum din judeţ.

Directorul Direcţiei Agricole Harghita, Torok Jeno, a declarat pentru AGERPRES că, până în prezent, s-a reuşit recoltarea de pe 221 de hectare, din cele 8.250 cultivate cu cartofi, iar producţia medie este de 26 de tone la hectare. Potrivit sursei citate, această cifră nu este definitivă întrucât recoltatul este abia la început.

Torok Jeno a spus că recoltarea a început cu câteva zile mai repede decât în anii precedenţi, atât datorită vremii favorabile cât şi a solicitărilor venite din partea fabricilor de chipsuri.

Directorul Direcţiei Agricole Harghita a apreciat că a fost un an bun pentru această cultură, înregistrându-se un procent mare de cartofi de calitatea întâi, preferaţi de cumpărător.

În context, Torok Jeno a punctat faptul că recolta va fi suficientă pentru consumul intern al judeţului şi că nu ar mai fi nevoie de importuri de cartofi.

În ceea ce priveşte forţa de muncă folosită, acesta a spus că producătorii au dificultăţi în a găsi zilieri şi că mulţi încep să recurgă la recoltatul mecanic al cartofilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult