Încep PLĂȚILE! Ministrul Agriculturii, anunț pentru fermierii din sectorul VEGETAL

Fermierii din sectorul vegetal, afectați de pandemie, vor primi un ajutor considerabil plătit din fonduri europene prin Măsura 21. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros a susținut astăzi o conferință de presă, unde, a anunțat că începând cu data de 25 noiembrie a.c. se vor demara plățile către fiecare sector care beneficiază de subvenția de criză în contextul pandemiei.

Beneficiarii acestui sprijin temporar cu caracter excepțional sunt fermierii activi, înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, care au depus cerere unică de plată în anul 2020 și care respectă criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19.

”Schemele noi de sprijin pentru acest an pe care le-am gândit pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați de pandemia de coronavirus, respectiv de fenomenele meteorologice extreme, și aici mă refer la seceta pedologică, inițiate de noi și aprobate fie prin O.U.G. fie prin Măsura 21”, a precizat Oros.

În cazul sprijinului pentru fermierii din sectorul vegetal – legume/fructe – acordat prin Măsura 21, șeful MADR a precizat că au fost înregistrate 46.451 de cereri pentru o suprafață de 66.526 de hectare. Plata pentru acești fermieri va fi demarată la data de 25 noiembrie 2020.

Fermierii au avut timp până pe 23 octombrie să depună cererile pentru a beneficia de acest sprijin financiar.

Sumele acordate pentru sectorul vegetal

 1. legume cultivate în câmp, fructe și cartofi
 • între 0,3 Ha – 1 Ha – 700 Euro
 • între 1,01 Ha – 3 Ha – 1200 Euro
 • între 3,01 Ha – 5 Ha – 3000 Euro
 • între 5,01 Ha – 10 Ha – 4000  Euro
 • peste 10 Ha – 5000 Euro
 1. legume, fructe cultivate în spații protejate (sere și solarii)
 • între 0,1 Ha – 0,29 Ha – 700 Euro
 • între 0,3 Ha – 0,5 Ha – 1200 Euro
 • între 0,51 Ha – 1 Ha – 3000 Euro
 • între 1,01 Ha – 2 Ha – 4000 Euro
 • peste 2 Ha – 5000 Euro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

 1. în sfârșit se pare încep a fi intelese lucrurile.
  De multi ani am insistat sa fie înțeles sectorul legume fructe.Este foarte important,poate sa asigure in totalitate necesarul de consum în stare proaspata cât și materiile prime necesare necesară industrializării.Sectorul reprezinta mecanica fina a agriculturii.Spatiile protejate reprezinta viitorul.Pot produce eșalonat tot timpul și producțiile de peste 500 to/ha,pot face eficienta.Calitatea produselor românești este invidiata.Sa promovam,sa sprijinim profesioniștii,cercetarea și rezolvarea acoperirii cu produse autohtone este aproape.Da doamne!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole