Încep evaluările în teren a pagubelor produse de seceta prelungită

Comisii formate din specialişti în domeniul agricol vor evalua pagubele produse de seceta prelungită din acest an, informează AGERPRES .

Potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DAJ) Botoşani, Cristian Delibaş, din comisii vor face parte reprezentanţi ai DAJ, ai Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), precum şi reprezentanți ai administraţiilor locale, care se vor deplasa pe teren în baza înştiinţărilor privind făcute de producătorii agricoli în privința pagubelor.

„La nivelul judeţului Botoşani am activat comisiile locale pentru evaluarea fenomenului de secetă. Toţi fermierii care au culturi de primăvară afectate să depună înştiinţări la unităţile administrativ-teritoriale. Comisiile vor merge în teren, vor evalua şi la final vom afla un grad de afectare”, a declarat Delibaş, care susţine că toate culturile agricole înfiinţate în primăvară „trec printr-o perioadă de deficit de umiditate”.

„Monitorizăm atent atât porumbul, cât şi floarea-soarelui, care predomină la noi în judeţ, ca şi pondere. Aceste două culturi sunt în diferite faze de vegetaţie la momentul de faţă. Acolo unde am mai înregistrat precipitaţii, sunt într-o fază mai bună de dezvoltare decât în celelalte zone, unde nu au fost precipitaţii”, a mai declarat şeful DAJ Botoşani pentru AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole