22 ianuarie 2022 - 14:18

Incendiu periculos intr-o comuna din Buzau. Focul s-a extins pe 4 hectare

Un incendiu periculos s-a extins în zona comunei Mânzălești, județul Buzău! Intervenția pompierilor a presupus are un grad de risc ridicat, din cauza focarului ce s-a dezvoltat într-o zonă cu stânci. Din cauza temperaturilor dezvoltate de incendiu, aceste stânci se desprind, punând în pericol persoanalul participant la stingere.

Forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și Detașamentului de Pompieri Buzău, lucrători din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mânzălești și pădurari, au intervenit în cursul zilei de ieri, pe timpul nopții, dar și astăzi pentru localizarea și stingerea incendiului de pădure izbucnit pe raza comunei Mânzălești.

Zona este greu accesibilă, deplasarea se face pe jos, materialele necesare stingerii fiind transportate cu ajutorul ATV-ului. În prezent se lucrează la lichidare, folosindu-se ca și metode de stingere îndepărtarea materialelor combustibile din zona de ardere și folosirea de cantități limitate de apă transportate de către militari cu atomizoare portabile.

Incendiul a fost localizat pe o suprafață de aproximativ 3-4 hectare, făcându-se eforturi deosebite de către tot personalul participant, pentru stingerea acestuia, în condițiile lipsei de precipitații și a curenților de aer dezvoltați în zona de ardere.

De asemenea, tot în data de 22.08.2020, în urma unui apel primit prin intermediul sistemului unic de urgență 112, forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat s-au deplasat pe raza localității Grebănu pentru a intervenii în vederea stingerii unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș. După aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, astfel locuințele din jurul focarului au fost salvate de eventualele pagube. La finalul intervenției, pompierii au stabilit și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind focul deschis în spașii deschise.

Click pe video:

Corespondent Agro TV Buzau: Marilena Dinu