15 mai 2021 - 20:15

Incendiu la o stana din judetul Vaslui! Zeci de oi au ars de vii

Un incendiu cu efecte tragice a izbucnit ieri, 1 martie, la un adăpost de animale şi la un depozit de furaje din comuna Vetrişoaia din județul Vaslui. Peste 70 de ovine au ars de vii. La faţa locului a intervenit Secţia de Pompieri Huşi, cu două autospeciale de stingere cu apă şi două echipaje specializate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul întregului adăpost de animale şi la depozitul de furaje, în care era o cantitate mare de lucernă. O parte din efectivul de animale a fost evacuat, însă foarte multe animale încă erau în stână. Purtătorul de cuvânt al instituţiei ISU Vaslui, Marius Stanciu, a declarat că au ars 73 ovine, 400 metri pătrați acoperiș din tablă si azbociment pe astereală din lemn, aproximativ 80 tone furaje, cinci metri cubi lemn de construcții (căpriori), două tone porumb boabe, zece metri liniari gard. Pompierii au reușit să salveze aproximativ 30 tone furaje, patru anexe și restul ovinelor în număr de 650.

Din primele cercetări ale pompierilor, incendiul a izbucnit după ce o persoană a dat foc la vegetaţia uscată din zonă, iar focul a ajuns la stână şi la depozitul de furaje printr-un canal. Stâna avea un efectiv de 723 ovine.