Culturi de porumb și mai multe gospodării puse în pericol de un incendiu extins pe sute de hectare

Mai multe gospodării și culture de porumb au fost salvate in extremis de flăcări de către echipajele de pompieri care au intervenit pentru stingerea unor incendii ce au cuprins mai multe sute de hectare de teren.

Potrivit ISU Dolj, peste 300 de hectare de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş au ars în ultimele ore în apropiere de Craiova, informează AGERPRES.

Prima intervenţie care le-a dat bătăi de cap pompierilor a fost la un incendiu din localitatea Mofleni, unde a existat riscul ca focul să se propage la casele oamenilor. Acolo pompierii au intervenit cu 4 autospeciale şi au cerut ajutor companiilor care deţin cisterne cu apă.

„La Mofleni am intervenit cu  cu 18 pompieri militari, 4 autospeciale de lucru cu apă si spumă. La soairea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violență, existând posibilitatea de propagare la casele de locuit. În sprijin au fost dislocate două cistinere cu apa de la RADPFL și Compania de Apă. Au ars 6 hectare de vegetaţie uscată”, au declarat reprezentanii ISU Dolj.

Câteva ore mai târziu, pompierii doljeni au fost solicitaţi miercuri, în jurul orelor 15,00, să intervină la un alt incendiu în zona Brădeşti, la circa 25 de kilometri de Craiova. Aici, forţele de intervenţie au luptat cu flăcările până aproape de miezul nopţii.

„La Brădeşti au ars peste 300 de hectare de vegetaţie uscată, dar am reuşit să salvăm culturile de porumb care erau în zonă. A fost o intervenţie extrem de grea pentru că vântul era puternic. S-a intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă încadrate cu 15 pompieri”, au precizat reprezentanţii ISU Dolj.

Sursa foto: ISU Dolj

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole