Incendiu devastator la o ferma de pui. 12.000 de pasari moarte

Pagube uriașe pentru proprietarul unei ferme de pui din localitatea Glodeanu Siliștea, județul Buzău. Un incendiu i-a mistuit o hală întreagă în care creșteau mii de pui.

„Un incendiu violent a cuprins în această dimineață, în jurul orei 06.25, o hală pentru creșterea puilor, în localitatea Glodeanu Siliștea, din județul Buzău, localitate aflată în raionul de intervenție al inspectoratului. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul Urziceni, care au acționat cu 2 autospeciale cu apă și spumă, fiind sprijiniți de echipajul SMURD și de doi voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate”, se arată în comunicatul trimis de ISU Ialomița.

În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum în interiorul halei. Pompierii au lucrat aproximativ 3 ore pentru lichidarea incendiului.

„Nu a existat pericol de extindere la vecinătăți. Au ars instalația de iluminat, instalația sistemului de adăpare și hrănire a puilor și sistemul de deschidere a ventilației în hală. Din nefericire au murit aproximativ 12.000 de pui de o zi, din cauza intoxicării cu fum”, se arată în același comunicat.  

Pompierii împreună cu personalul de la locul de muncă au salvat aproximativ 24.000 de pui din hala afectată de incendiu.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un scurt circuit electric la un cablu elcetric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Corespondent AGRO TV Buzau: Marilena Dinu

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole