17 septembrie 2021 - 16:40

Incendiu DEVASTATOR la o ferma de animale! Interventie de urgenta a pompierilor

Un incendiu pornit cel mai probabil de la un coș de fum a pus în pericol întregul efectiv de animale al unei ferme aflate în lunca Sevișului. Incendiul a pornit în jurul orei 2 și a fost stins de pompieri în aproximativ patru ore. La fața locului au ajuns două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD.

”Pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină în cursul nopții, la ieșirea din municipiul Sibiu, în zona Lunca Seviș pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la un atelier meșteșugăresc aflat în cadrul unei ferme cu animale.

La fața locului s-au mobilizat prompt două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD.

Intervenția rapidă a salvatorilor sibieni în colaborare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cisnădie a condus la localizarea promptă a incendiului, astfel înlăturând-se pericolul de propagare la vecinătăți (ferma cu animale).

Peste patru ore, pompierii militari și voluntarii au intervenit pentru stingerea incendiului.

A ars atelierul în totalitate pe o suprafață de aproximativ 150 mp și cca 15 tone de fân.

Au fost salvate prin evacuarea preventivă din ferma aflată în vecinătate : 60 păsări, 34 de porci, 30 de oi, 20 capre și 8 viței.
De asemenea a fost salvat și un autoturism aflat lângă atelier.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, determinată de pompieri, a fost efectul termic a unui coș de fum neprotejat corespunzător”, se arată în comunicatul ISU Sibiu.

Informația inițială conform căreia incendiul s-ar fi produs la ferma Seviș nu se confirmă. Administratorul fermei, Magda Horhat, spune că incendiul s-a produs în luncă, nu la ferma Seviș. ”Este vorba de o altă fermă, nu de Seviș. Noi nu suntem afectați în niciun fel de acest incendiu”, a declarat administratorul fermei, transmite publicația Turnul Sfatului.