16 iunie 2021 - 10:25

Incendiile se tin lant! Sute de hectare in flacari la Buzau

Sute de hectare de vegetație uscată de pe raza cinci comune din județul Buzău au fost mistuite de flăcări într-o singură zi. Doar ieri în județul Buzău au ars peste 600 de hectare de lăstăriș și mărăciniș, însă suprafață totală de vegetație uscată distrusă de arderile necontrolate este de aproape 1500 de hectare în doar câteva zile.

Pompierii buzoieni sunt solicitați aproape zilnic să intervină pentru stingerea incendiilor din câmp, doar în luna martie fiind înregistrate 57 de astfel de evenimente. Situația este dramatică, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău trage un semnal de alarmă .

”Tragem un semnal de alarmă cu privire la incendiile de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș! Intervenţia specializată pentru stingerea acestor arderi necesită un efort intens de lungă durată și utilizarea unui volum apreciabil de resurse, costurile acestor intervenţii fiind semnificative. Trebuie avut în vedere că aceste incendii generează o cantitate mare de fum și dacă acestea se manifestă în apropierea drumurilor publice pot periclita siguranța participanților la trafic”, transmite ISU Buzău.

Autor: Marilena Dinu