20 mai 2022 - 07:58

Incendiile de vegetație se țin lanț în toată țara! Amenzi usturătoare pentru cei care le provoacă

Mai multe județe din România au fost mistuite în ultimele zile de zeci de incendii de vegetație. Autoritățile spun că în cele mai multe cazuri, cei care le provoacă sunt fermierii sau gospodarii care vor să-și curețe terenurile agricole, fără să se gândească la consecințele acestor acțiuni.

În județul Iași, spre exemplu, în ultimele două zile au fost arse mai bine de 150 de hectare de vegetație, iar pompierii și voluntarii au intervenit din oră în oră pentru a le opri din a se extinde spre casele oamenilor.

Aceeași situație se întâlnește și în județul Prahova, unde în ultimele 48 de ore au ars mai bine de 180 de hectare de miriște, dar și în Bistrița-Năsăud, unde echipajele au intervenit pentru stingerea a 25 de incendii în ultimele două zile. De asemenea, aproximativ 180 de hectare de teren au ars și în județul Bacău.

Amenzile pentru provocarea acestor incendii sunt usturătoare, putând să ajungă la 6.000 lei pentru persoane fizice şi la 50.000 lei pentru cele juridice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.