25 septembrie 2021 - 02:34

Incendii devastatoare in Arges!

Incendiile se țin în lanț în județul Argeș! Parcă nu ar fi de ajuns că ne lovește pandemia generată de Coronavirus, ne mai lovim și noi înșine prin inconștiența si iresponsabilitatea de care unii semeni ai noștri dau dovada.

Pompierii au fost solicitați inițial să intervină pentru a stinge vâlvătaia care a cuprins o casa din localitatea Albești de Argeș, motiv pentru care a fost nevoie ca la locul evenimentului să se deplaseze două echipaje cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

Apoi garda din Topoloveni impreuna cu S.V.S.U, a intervenit în zona Țigănești la un incendiu de vegetație uscată și maracinis, ce se intindea pe nu mai puțin de 10 ha cu focare dispersate. Dupa ce flăcările s-au răspândit și la doua livezi, s-au luat masuri de limitare a propagării incendiului care risca să cuprindă și un corp de pădure din apropiere.

În localitatea Boțești patru echipaje de pompieri, autorități locale, reprezentanți ai Ocolului Silvic, cetățeni din zona,s-au luptat cu un incendiu ce se manifesta violent pe o suprafață de șase hectare de vegetație uscată, mărăciniș și alte patru hectare de pădure și litiera. Intervenția a fost anevoiasă pentru că zonele sunt greu accesibile. Cel mai dureros fapt este că pompierii au stabilit drept cauză a dezastrului folosirea intenționată a sursei de aprindere, iar cei găsiți vinovați vor primi amenzi usturătoare.

Autor: Elena PICU