Inca un focar de pesta porcina africana confirmat in judetul Iasi

Având în vedere buletinul de analiză emis de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, a fost confirmată  pesta porcină africană într-o gospodărie din localitatea Icușeni, comuna Victoria anunța prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, după cum ne informează corespondentul nostru de la Iași, Raluca Daria Diaconiuc.

Astăzi a fost convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor, în vederea adoptării planului de măsuri pentru stingere și eradicare, în acest nou focar. 

În cadrul ședinței a fost discutat și stadiul aplicării planurilor de măsuri adoptate recent, pentru celelalte focare apărute la porci domestici (Prisacani, Țibănești, Gorban), precum și cele privind cazurile apărute în cursul anului 2019 la porc mistreț (Golăiești și Dobrovăț), reprezentanții DSVSA arătând că nu s-au constatat noi situații de îmbolnăviri în zonele respective.

Reamintim că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult