26 mai 2022 - 17:37

Încă un buget pus la dispoziția crescătorilor de animale prin schemele de ajutor de stat

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) propune un alt buget pus la dispoziția crescătorilor de animale prin schemele de ajutor de stat.

Astfel, printr-un proiect de Hotărâre pentru completarea art. 13 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.551/2018 – proiect publicat în dezbatere publică de MADR –, se stabilește pentru anul 2022 un buget de 1.080 mii lei pentru servicii subvenţionate crescătorilor de animale individuali, pentru animalele moarte provenite din gospodăriile acestora, în vederea neutralizării.

Potrivit documentului publicat de MADR, intensitatea ajutorului de stat este de până la 100% din costul activităţii de transport al animalelor moarte, cuprinzând preluarea, încărcarea în mijlocul de transport şi descărcarea din mijlocul de transport, şi 75% din costul activităţii de distrugere a animalelor moarte, iar valoarea maximă a acestuia este de 1.500 lei/tonă animale moarte, în limita bugetului aprobat.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.