Inca trei cazuri de pesta procina africana, confirmate in judetul Iasi

0 144

Prefectul Marian Grigoraş a declarat, vineri, că au fost confirmate trei cazuri de pestă porcină africană la porci domestici în județul Iași, transmite AGERPRES.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că a convocat o şedinţă extraordinară a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor pentru a lua măsurile care se impun după ce au fost confirmate trei cazuri de pestă africană.

„Conform documentaţiei primite de la ANSVSA, s-a confirmat oficial prezenţa pestei porcine africane la porci domestici, într-o gospodărie din satul Prisacani, comuna Prisăcani, şi o alta în satul Tungujei, din comuna Ţibăneşti. Am convocat astăzi o şedinţă extraordinară a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor. În cadrul acesteia au fost aprobate planurile de măsuri specifice, inclusiv stabilirea zonelor de protecţie, pe o rază de trei kilometri în jurul gospodăriilor afectate şi zonele de supraveghere, pe o rază de 10 kilometri. Instituţiile responsabile au întreprins deja măsurile de primă urgenţă în focare şi vor pune în aplicare toate acţiunile stabilite, respectiv măsurile şi restricţiile care se impun. Medicii veterinari vor efectua un recensământ al porcinelor din acele zone şi a stării lor de sănătate. Astăzi am mai primit o confirmare, tot la porc domestic, în comuna Gorban”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Reamintim faptul că pesta porcină africană nu se transmite la om, singurii afectaţi fiind porcii domestici şi cei mistreţi.

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult