În Vaslui, patru copii merg la școală cu tractorul

Se întâmplă în satul Toporăști, din comuna Pungeşti, acolo unde americanii de Chevron vor să deschidă o exploaţie pentru gazele de șist.
tractorvaslui
Vaslui, tărâmul tuturor posibilităţilor. Mai lipsește doar Donald Trump și este la fel ca în America. Deși prin multe localități din mediul rural autoritățile locale au reușit să asfalteze drumurile și să doteze școlile cu microbuze care să-i aducă pe elevi gratuit la cursuri, în comuna Pungeşti lucrurile stau cu totul altfel.
Potrivit ziarului Vremea Nouă, unii elevi trec prin adevărate peripeţii pentru a putea învăța. Este și cazul copiilor din satul Toporăști, comuna Pungeşti, acolo unde încă nu a ajuns asfaltul. Cei mici sunt duși la școală de părinți cu tractorul, întrucât, atunci când plouă, doar în acest mod poți trece de noroaie. Sunt ultimii patru copii din sat, după ce majoritatea familiilor tinere din localitate au decis să se mute sau să plece să își încerce norocul pe alte meleaguri.
„E periculos că să îi duc așa. Dacă se întâmplă un accident, știe cineva? Ești vinovat că l-ai omorât. Cum să meargă copiii 3 kilometri pe un drum în halul ăsta?”, a declarat părintele care duce copiii în fiecare zi la școală cu tractorul.
Mai grav este că în satul Toporăști nu poate ajunge, atunci când vremea se strică, nici un echipaj de la pompieri sau de la ambulanță. Primarul Vasile Voinea cunoaște situația, dar nu pare prea preocupat de rezolvarea acestei probleme. „Drumul de la Toporăști la Rapsa, pe raza comunei noastre, este belea, este rău, este urât. O soluție pentru a-l face este să alocăm bani la buget, dar nu avem bani. Sperăm ca pe viitor situația să nu rămână la fel”, a declarat primarul comunei Pungeşti.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole