„Despre impozitarea ultimei picături de lapte și a ultimului ou”

Dezamăgiți de lipsa de interes a autorităților și a clasei politice față de problemele cu care se confruntă, tot mai mulți fermieri își strigă disperarea. Cei mai mulți dintre români se află alături de aceștia, pentru că și ei sunt afectați de prețurile tot mai mari și mai ales de calitatea produselor alimentare de pe piața românească, dar există și voci care se arată împotriva facilităților care ar trebui acordate agricultorilor, deși există și alte domenii care beneficiază de sprijinul statului.

În acest sens, o postare pe Facebook a unui fermier ni se pare mai mult decât relevantă pentru situația agricultorilor români din orice domeniu, de aceea o vom reda mai jos, fără alte comentarii:

„Doar întreb… căci sunt unii care tot o țin una şi bună: impozitarea ultimei picături de lapte și a ultimului ou din gospodăria fermierului! Așadar:

  1. Dacă impozitez tot din gospodarie, sâmbăta si duminica vine ANAF-ul să mulgă, să facă curat și să hrănească animalele?
  2. După ce muncesc 8 ore și am treaba la jumătate, vine ANAF-ul și îmi ia furca din mână și continuă el până noaptea târziu, când se termină treaba?
  3. În zilele de sărbătoare legală sau religioasă, de Anul Nou, de Craciun şi de Paşte, vine ANAF-ul și face toate muncile în grajd?
  4. În zilele când sunt lat de bolnav, pot scoate adeverință medicală (pe una sau mai multe zile) și ANAF-ul mă va înlocui la treabă?
  5. Laptele meu, fie luni, fie duminică, fie Crăciun are același preț. Suportă ANAF-ul un spor de 50-100% pentru munca mea din weekend și/sau sărbători?
  6. Noaptea, când trebuie să fete o vacă, pot suna ANAF-ul să vina să o păzească? Că, dacă vând vițelul, vrea și el o parte.
  7. Când am serbare la școală, la copii, sau treburi urgente în oraș, pot suna ANAF-ul să vină să mă înlocuiască pentru câteva ore?

Pot scrie mai multe intrebari, dar aștept răspuns la cele de mai sus.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Cu stimă, Nelu Popescu Hamburg, Grupul Fermieri și fermiere”.

Ce ar mai fi de spus? Așteptăm comentariile dumneavoastră.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole