Imposibil, dar adevarat! Americanii au lansat carnea de porc facuta din… plante

Un înlocuitor de carne baza pe plante a fost lansat, la Las Vegas, de unul dintre principalii producători de ”carne alternativă” din lume, transmite BBC. Impossible Foods, firma din spatele Impossible Burger, are obiectivul de a ajunge la publicul din toată lumea cu cel mai recent produs vegetarian, lansată la târgul de tehnologie CES 2020.

Primul produs care reprezită acest brand – the Impossible Sausage (câratul imposibil) – va fi disponibil începând de săptămâna viitoare în 67 de restaurante de tip fast food din SUA, într-un sandwich special.

Compania rivală, Beyond Meat, a oferit un produs asemănător cârnatului, produs în laborator, încă din 2018, însă Impossible Foods oferă și un înlocuitor de bază pentru carnea de porc, despre care susține că poate fi utilizat într-o gamă largă de rețete tradiționale. Noile produse sunt concepute pentru a respecta regulile kosher și halal.

Cârnații și produsele de porc bazate pe plante sunt fabricate cu heme, o moleculă derivată din plante care conține fier și care se aseamănă cu sângele. Această moleculă se găsește și în carnea reală.

Noile produse nu conțin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice.

”Acum accelerăm extinderea portofoliului nostru de produse către mai multe alimente preferate ale lumii. Nu ne vom ori până nu vom elimina nevoia de consum a produselor animale din lanțul alimentar și vom face ca sistemul alimentar global să fie unul sustenabil”, a declarat Patrick Brown, fondatorul și directorul executiv al Impossible Foods.

Alternativa pentru carnea de porc conține în jur de jumătate din caloriile cărnii reale și are un conținut mai scăzut de grăsimi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult