IMPORTANT de la AFIR: Cum poți achiziționa utilaje agricole din fonduri europene

Pentru fermierii interesați de achiziția de utilaje agricole din fonduri europene, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va lansa în curând sesiunea de depunere a solicitărilor de finanțare prin submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1.

Pentru aceasta, AFIR a publicat vineri, pe pagina oficială de internet a instituției, versiunea finală a Ghidului solicitantului și anexele aferente, de unde fermierii pot afla toate condiţiile minime obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească pentru acordarea sprijinului.

Potrivit unui comunicat al AFIR remis vineri redacției AgroTV, în cadrul sesiunii din acest an, vor beneficia de alocare distinctă proiectele încadrate ca achiziții de utilaje agricole pentru cultura sfeclei de zahăr, urmând ca fondurile alocate să fie precizate în anunțul de lansare a apelului.

Prin pachetul 4.1.1. se pot depune proiecte de achiziții simple de utilaje agricole în cazul în care exploatația cuprinde culturi de câmp, inclusiv culturile furajere destinate pentru hrana animalelor și plantele tehnice, precum și culturile horticole, inclusiv cele în spații protejate.

„Solicitanții trebuie să acorde atenție deosebită pentru dimensionare adecvată a parcului de utilaje, în conformitate cu anexa la Ghidul solicitantului privind corelarea puterii maşinii cu suprafaţa fermelor pentru achiziționarea de mașini agricole”, se menționează în comunicatul citat. 

Intensitatea sprijinului acordat pornește de la 30% și poate ajunge la maximum 90%, în funcție de dimensiunea economică a exploatației, de tipul de beneficiar și de investițiile ce urmează a se realiza prin proiect.

- Publicitate -

Valoarea finanțării nerambursabile este cuprinsă între 350.000 de euro și 1.500.000 de euro (pentru cooperative, grupuri de producători și organizații de producători) în funcție de dimensiunea economică a exploatației și de tipul de beneficiar, precizează reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale .

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole