IMPORTANT: Achim Irimescu (MADR): Începem plata la animal de vinerea aceasta

irimescu_2febÎn ceea ce privește plățile în zootehnie, șeful MADR Achim Irimescu, a afirmat că începând de vineri se va da Ajutorul Național de Tranziție pentru vacă și oaie, iar în cursul săptămânii viitoare va începe și sprijinul cuplat în zootehnie.
„Începem plata la animal de vinerea aceasta, începem cu Ajutorul Național de Tranziție, care este după primele calcule de 447 de lei pe cap de vacă de carne și de 111 lei pe tonă la vacile de lapte. Probabil se va duce către 500 de lei pe cap de vacă și, la oaie, cumulat pe cele două scheme ANT, în jur de 10 euro pe animal”, a adăugat Irimescu.
În schimb pe sprijinul cuplat pe cap de animal, ministrul a spus că vor fi niște plăți foarte mari pentru că sunt înscrise foarte puține animale.
„Plățile pe animal, pe sprijinul cuplat în zootehnie, sunt niște plăți foarte mari. Mă duc cu un sprijin de 1.260 de euro pe cap de vacă de carne, dar sunt prea puține animale, respectiv 8.400 de vaci de carne, iar la lapte am mizat pe 300.000 de animale și sunt doar 91.000, cu 844 de euro pe cap de vacă”, a subliniat Irimescu. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole