25 ianuarie 2022 - 10:38

Îmbulzeală la deschiderea talciocului din Buzău

Aglomerație și îmbulzeală la redeschiderea talciocului săptămânal din Municipiul Buzău.

Târgul care adună, de obicei, zeci de comercianți și sute de cumpărători a fost închis din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, însă, de curând, conducerea SC Piețe Târguri și Oboare din Buzău a găsit soluția pentru a-l putea redeschide.

Mai exact, au transformat târgul într-o piață volantă astfel că, pe 4 aprilie, fostul talcioc a fost redeschis. Vestea că nu se va percepe bilet de intrare a atras foarte mulți vizitatori, chiar mai mulți decât ar fi putut avea acces în același timp în spațiul destinat pieței volante, potrivit restricțiilor impuse de pandemie.

Așa se face că, la un moment dat, din cauza numărului prea mare de persoane și imposibilitatea de a se respecta măsura disanțării fizice, organizatorii au desis să restricționeze accesul altor vizitatori. Zecile de oameni care au fost opriţi la poartă, au devenit agitaţi şi i-au insultat pe administratorii pieţei şi oamenii de ordine.

La fața locului au ajuns și echipe ale polițiștilor, dar și reprezentanți ai DSP și DSV Buzău. În urma acestei întâmplări, directorul SC Piețe Târguri și Oboare pune în discuție chair suspendarea activității pieței volante, însă decizia urmează să fie luată în zilele următoare după ce vor veni și rezultatele controalelor făcute în ziua deschiderii.