15 mai 2021 - 11:18

Imagini socante dintr-o ferma de pasari! Cadavre putrezite, peste ouale trimise la vanzare

Unei ferme de păsări din Marea Britanie i s-a suspendat licența de către RSPCA (societatea regală pentru prevenirea cruzimii faţă de animale), după ce inspectorii instituţiei au găsit cadavre în stare de putrefacţie, găini sângerânde şi condiţii mizere. Ferma aproviziona cu produse un lanț important de supermarket-uri din Marea Britanie, scrie publicația Daily Mail.

Imaginile din ferma Hoads din Hastings, East Sussex sunt greu de privit, iar autoritățile au fost șocate să descopere toate cele descrise mai sus. Reprezentanţii supermarket-urilor au declarat că sunt profund tulburaţi de imaginile din interiorul fermei şi că vor stopa vânzarea ouălor provenite de la respectiva unitate până nu va fi încheiată investigaţia.

În jur de 150 de activişti dintr-o grupare pentru apărarea drepturilor animalelor din Brighton,Direct Action Everywhere (DxE), a luat cu asalt ferma luni dimineaţă, după ce a publicat un videoclip cu condiţiile acolo şi a cerut autorităţilor să intervină. Activiştii s-au aşezat în cuştile în care erau ţinuţi puii, purtând echipament de protecţie, şi au fost filmaţi ulterior transportând 50 de păsări din fermă, care au fost ulterior pozate în noile locuinţe, fotografiile fiind încărcate pe reţelele sociale. Filmarea condiţiilor sumbre din cadrul fermei a fost surprinsă de activiştii DxE în timpul unei anchete de şase luni, care a implicat mai multe vizite.

RSPCA Assured, care supraveghează certificarea fermelor care vând free range a luat decizia de a suspenda activitatea fermei.

„Suntem şocaţi şi îngroziţi de această înregistrare şi înţelegem de ce oamenii sunt supăraţi. Orice acuzaţii privind probleme de bunăstare din fermele certificate RSPCA Assured sunt luate extrem de în serios, motiv pentru care am suspendat acreditarea fermei în timp ce investigăm urgent problema. (…) În orice fermă, este important ca orice animal bolnav sau rănit să primească atenţie rapid şi, în cazul în care o pasăre moare, corpul să îi fie îndepărtat imediat. Am încuraja pe oricine este îngrijorat cu privire la suferinţa animalelor să ne raporteze imediat, pentru a putea lua măsuri rapid.”, au declarat reprezentanții instituției. 

Hoads Farm a declarat pentru BBC că standardele sale respectă atât legislaţia UE, cât şi pe cele stabilite de RSPCA Assured şi BEIC Lion standard. Un purtător de cuvânt a spus că i-au invitat pe cei de la RSPCA să viziteze ferma şi să confirme respectarea standardelor de necesare pentru vânzarea de ouă free range. Ei au adăugat că un veterinar a fost la faţa locului luni după-amiază şi a spus că nu sunt probleme.