Ilie Van (UCPR): Prețurile la ouă sunt foarte mici, de 0,18 lei — 0,20 lei pe bucată, fără TVA, la poarta fermei

ouafffProducătorii români din industria avicolă „pun la bătaie” în această perioadă peste 180 de milioane de ouă, cu aproape 50% mai multe decât într-o lună obișnuită, la prețuri cu 10% mai mici decât în aceeași perioadă a anului trecut și chiar cu 40% sub cele din decembrie 2014.
Cu toate acestea, în rețelele comerciale din România prețul ouălor a rămas neschimbat.
„Financiar, industria nu stă prea bine, pentru că prețurile la ouă sunt foarte mici, de 0,18 lei — 0,20 lei pe bucată, fără TVA, la poarta fermei. Față de decembrie 2014, prețurile sunt cu vreo 40% mai mici, iar față de aceeași perioadă a anului trecut sunt reduse cu 10%. Avem o ofertă mare de ouă, dar la prețuri mici. Fermierii au scăzut prețurile destul de mult, dar pe piață sunt scumpe în continuare. Am fi foarte fericiți dacă și rețelele comerciale ar reduce prețurile, măcar în proporții apropiate cu ceea ce am redus noi la poarta fermei. Cei care suferă în această perioadă sunt fermierii și consumatorii. Primii, pentru că dau la prețuri prea joase, iar consumatorii cumpără prea scump. Ar trebui să existe întelegere și din partea rețelei comerciale”, a declarat președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.
Prețul mediu cu care se vinde un ou în magazine este de 0,5 lei. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole