Ideltis, noua marcă de grâu hibrid dezvoltată de BASF

BASF Agricultural Solutions a introdus noua sa marcă pentru semințe de grâu hibrid, Ideltis.

Preocupată de succesul pe termen lung prin hibridizare inovatoare, compania preconizează că noul său grâu hibrid va fi disponibil pentru comercializare undeva la mijlocul decadei 2020-2030.

Grâul hibrid dezvoltat de BASF este destinat să ofere fermierilor performanțe mai ridicate și mai stabile în ceea ce privește randamentul și calitatea pentru a dezvolta una dintre cele mai importante culturi din lume.

„Ideltis reprezintă angajamentul nostru față de grâul hibrid și tranziția sistemului de recoltare a grâului pe termen lung”, a declarat Vincent Gros, președintele BASF Agricultural Solutions. „Cu Ideltis, deblocăm întregul potențial al grâului. Prin intermediul platformei noastre globale de cercetare, anticipăm să furnizăm cultivatorilor și întregului lanț implicat în domeniu un grâu hibrid care este adaptat nevoilor lor locale și oferă în mod constant un randament mai bun și mai stabil”, a adăugat liderul companiei.

Grâul hibrid deschide noi oportunități

„Hibrizii sunt deja folosiți în multe culturi, dar grâul și producția de semințe de grâu hibrid reprezintă o problemă complexă. Acesta este motivul pentru care a fost nevoie de timp pentru a dezvolta tehnologii inovatoare care să permită o viitoare comercializare pe scară largă a grâului hibrid ”, spune Jochen C. Reif, șeful cercetării de reproducere la Institutul Leibniz de genetică vegetală și cercetare a plantelor din culturi, din Gatersleben, Germania, unul dintre liderii mondiali din acest domeniu.

„Pentru a hrăni o populație în creștere, trebuie să creștem semnificativ randamentul grâului. Atât inițiativele publice în acest sens, cât și cele private pentru grâul hibrid, precum cea de la BASF, sunt esențiale pentru a realiza această creștere de randament”, spune Stephen Baenziger, profesor emerit de agronomie la Universitatea din Nebraska-Lincoln, care este un expert recunoscut la nivel internațional în reproducerea plantelor și specializat în dezvoltarea soiurilor de grâu. „Cu noul grâu hibrid Ideltis, fermierii vor avea la dispoziție un nou tip de semințe promițătoare”, apreciază Baenziger.

Se așteaptă ca grâul hibrid Ideltis să fie disponibil de la mijlocul deceniului, inițial pentru fermierii din regiunile cheie de creștere a grâului din Europa și din America de Nord.

Pentru mai multe informații despre acest tip de grâu hibrid, accesați ideltis.com.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole