Idei de cadouri de Crăciun pentru fermieri!

În spiritul sărbătorilor de Crăciun, când gândurile noastre se îndreaptă către cei dragi, ne punem întrebarea: ce cadouri pot aduce bucurie unui fermier pasionat de agricultură? De aceea, am întocmit o listă de idei de cadouri pentru aceștia. Fie că este vorba de un apicultor, un crescător de animale sau un fermier cu de cultură mare, există opțiuni variate pentru a alege cadoul perfect.

Un tânăr fermier la început de drum este Andra Barbu din Roșiorii de Vede, care deține o suprafață de peste 1000 ha de teren și spune că pe lista Moșului ar adăuga un tractor Xerion, care i-ar ușura munca în câmp și o seră aeroponică.

Un alt fermier, Răzvan Pașca, legumicultor și președintele Cooperativei agricole Valea Mureșului din comuna Birchis, județul Arad, este de părere că un dar perfect de la Moșul ar fi mai multe legi de la statul român care să susțină producătorii autohtoni.

Iar fermierul Popescu Iulian, care administrează o fermă vegetală de peste 200 ha din județul Brăila, spune că și-ar dori să aibă microferma mult mai cunoscută în țară: „Pe lista de cadouri aș adăuga promovarea microfermelor la nivel național, totodată îmi doresc și mai multă putere pentru a trece cu brio peste provocările pe care le întâmpinăm odată cu micșorarea prețurilor. În special îmi doresc să nu mai cumpărăm scump și să vindem ieftin. În plus, îmi doresc utilaje de ultimă generație în fermă, din păcate, a fost un an greu, sperăm să vină un an mai bun”.

Un alt fermier care își dorește la fel de mult să aibă pe lista de cadouri un tractor este Costi Bileca din Constanța: „Îmi doresc un nou tractor pentru fermă și totodată să am aprobarea dosarului de fonduri europene și linia de credit pentru a deveni un fermier cu acte în regulă pentru viitoarea livadă de piersici și nectarine pe care urmează să o înființez”.

Mariana Bileac, consultant fonduri europene și fermier din Maramureș, spune că nu își dorește neapărat lucruri materiale, dar ar fi de bun augur ca statul român să intervină asupra unor schimbări birocratice, cum ar fi ghidurile pentru fermieri mai puțin amânate și modificate pe ultima sută de metri.

Și nu în ultimul rând, Silviu Fogoraș din județul Vaslui, care deține o fermă vegetală de legume și fructe, spune că ar fi nespus de fericit să primească un tractor full echipat pentru solariile pe care le deține.

Va fi darnic Moșul anul acesta? Voi ce spuneți?!…

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole