29 septembrie 2021 - 04:07

Idei de afaceri: Sturion siberian, provenit dintr-o crescătorie de lângă Rădăuţi

sturionUn produs culinar de excepţie – nisetrul siberian, apărut pe piaţa românească în ultima perioadă de timp – începe să-şi croiască drum spre mesele sucevenilor, mai ales ale celor care sunt cât de cât familiarizaţi cu gustul deosebit al acestei specii de peşte.

Acest peşte cu o valoare culinară şi economică de excepţie, având o carne lipsită de contraindicaţii şi devenit popular printre consumatorii din întreaga lume, a fost adaptat şi poate fi găsit acum proaspăt într-ocrescătorie de lângă Rădăuţi, unde se dezvoltă în condiţii foarte bune, atingând greutăţi de 6-7 kilograme.

O afacere relativ nouă, cu perspective de dezvoltare importante

Cel care a avut ideea dezvoltării acestei afaceri custurion siberian se numeşte Valentin Dănilă şi este din comuna Frătăuţii Noi. Se ştie dintotdeauna un împătimit al pescuitului, cu o mare pasiune pentru peşte şi având la activ capturi pescăreşti importante din râurile care brăzdează nordul Moldovei. În urmă cu doi ani a pus pe picioare o crescătorie, în care a început să crească păstrăv, crescătorie deschisă în apropierea Podului Vlădichii de la intrarea în municipiul Rădăuţi. A construit în preajmă şi casa de locuit, având un depozit de desfacere a mobilei chiar în apropierea şoselei. (Integral pe monitorulsv.ro)