Idei de afaceri: Pensiune agro-turistica pe fonduri europene 2016

cabanaUna dintre oportunitatile de a obtine finantare cu fonduri europene in mediul rural este infiintarea unei pensiuni agro-turistice, prin Submasura 6.4 din Programul National de Dezvoltare Rurala, gestionat de catre AFIR .
Conform Ordinului 65/201: „Pensiunea agroturistica este o structura de primire turistica, avand o capacitate de cazare pana la 8 camere, care asigura in spatii special amenajate cazarea turistilor si conditiile de pregatire si servire a mesei, precum si posibilitatea participarii la activitati gospodaresti sa mestesugaresti„.
De asemenea, „in pensiunile agroturistice, turistilor li se ofera masa preparata din produse naturale, preponderent din gospodaria proprie sau de la producatorii autorizati pe plan local. In cadrul pensiunilor agroturistice se desfasoara cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor, cultivarea diferitelor tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi sau se desfasoara o activitate mestesugareasca, cu un atelier de lucru, din care rezulta diferite articole de artizanat. Activitatile In cauza trebuie sa se desfasoare In mod continuu sau In functie de specific si sezonalitate, sa aiba caracter de repetabilitate”.
Prin proiectul de infiintare a pensiunilor agroturistice, amplasarea trebuie realizata pe un teren de cel putin 1.000 mp, In locuri ferite de surse de poluare si de orice alte elemente care ar pune In pericol sanatatea sau siguranta turistilor.
Valoarea maxima a finantarii nermabursabile: 200.000 Euro
Procentul de finantare nerambursabila: 90%
Studiu de caz: Infiintare pensiune agro-turistica si atelier mestesugaresc

  • Valoarea investitiei este structurata astfel:


A.    Constructie pensiune si atelier mestesugaresc, asigurarea utilitati si amenajare teren: 690.000 lei
B.    Utilaje si dotari: 130.000 lei
C.    Cheltuieli generale pentru proiect: 80.000 lei

Total: 900.000 lei (fara TVA)
Numar de camere: 8 camere duble
Activitati desfasurate: cazare, servire masa in circuit inchis, realizare si comercializare obiecte mestesugaresti

  • Necesar personal:

Personal pentru pensiune – 2 persoane
Personal pentru activitatea de mestesugarit – 2 persoane

  • Venituri estimate la un grad de ocupare de 50%/an. Integral pe startupcafe.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole