Idei de afaceri: 75.000 de euro pentru restaurante si alte afaceri mici

restaurantFinantari europene nerambursabile de 75.000 de euro vor fi disponibile, in anul 2016, pentru romanii care vor sa-si dezvolte afaceri legate de pescuit, cum ar fi restaurantele cu specific pescaresc, dar si alte afaceri. Liniile de bani europeni vor fi deschise probabil in luna aprilie, in cadrul Programului Operational Pescuit (POP) 2014-2020, gestionat de Ministerul Agriculturii si  Dezvoltarii Rurale, prin autoritatea sa de management in domeniu.

75.000 euro pentru pensiuni pescaresti

Potrivit unei propuneri de ghid al solicitantului, lansate recent in dezbatere publica de Ministerul Agriculturii, probabil in aprilie 2016 va fi lansata o linie de finantare cu un buget total de 3,6 milioane de euro, din bani europeni si alocari nationale.
Schema de finantare va fi lansata in cadrul Programului Operational Pescuit (POP) 2014-2020, gestionat de Ministerul Agriculturii, si va urmari „promovarea pescuitului sustenabil din punctul de vedere al mediului, eficient din puncul de vedere al utilizarii resurselor, inovator, competitiv si bazat pe cunoastere.
Cati bani se vor da
Din acest buget, fiecare solicitant poate accesa pana la 75.000 de euro, pentru dezvoltarea unei afaceri complementare pescuitului.
Intensitatea ajutorului financiar nerambursabil este de 50%, ceea ce inseamna ca, daca un antreprenor vrea sa ia 75.000 de euro, trebuie sa vina si el cu o cofinantare proprie inca pe atat. De asemenea, in schemele cu fonduri europene nerambursabile, beneficiarul achita din surse proprii investitia si i se deconteaza ulterior, treptat, cheltuielile eligibile.
Cine va putea lua banii
Eligibile pentru acest ajutor nerambursabil sunt persoanele juridice care desfasoara activitati in domeniul pescuitului si sunt organizate intr-una din urmatoarele forme juridice:

  • Persoana fizică autorizată (PFA)
  • Societate cu răspundere limitată – SRL
  • Intreprinderi individuale
  • Intreprinderi familiale
  • Societate în nume colectiv – SNC
  • Societate în comandită simplă
  • Societate pe acţiuni – SA
  • Societate în comandită pe acţiuni

Integral pe startupcafe.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole