8 decembrie 2021 - 15:36

Iată cum puteți avea o grădină lipsită de buruieni fără a utiliza substanțe chimice

Da, puteți avea o grădină lipsită de buruieni fără utilizarea erbicidelor!

În primul rând, controlul buruienilor fără substanțe chimice este posibil dacă ieșiți oarecum din standarde. În al doilea rând, există tactici pentru o grădină relativ lipsită de buruieni și nechimizată. Iată preferatele noastre:

  • Rotația culturilor minimizează prezența buruienilor într-o grădină de legume, înainte ca aceasta să se întâmple. Dacă ați crescut roșii pe același petic de sol de mai mulți ani, o doză de semințe de buruieni s-ar fi putut acumula în timp, care pot concura cu ușurință cu roșiile dvs.

Încercați să semănați o cultură de acoperire în acea secțiune – cum ar fi un amestec de lucernă sau trifoi – care va concura buruienile pentru un sezon, în timp ce se reface solul prin echilibrarea azotului.

  • Competiția. Plantați densități mai mari ale plantelor dorite și va fi mai greu pentru buruieni să preia controlul.
  • Solarizarea. Acolo unde aveți un petic încăpățânat de buruieni, le puteți coace literalmente. Acest lucru necesită răbdare.

Trucul constă în a avea soare din plin, deoarece implică utilizarea razelor solare pentru a arde buruienile. Folosiți o folie transparentă de plastic de seră, cât mai groasă și acoperiți zona timp de opt până la 12 săptămâni, în cea mai fierbinte perioadă a verii – iulie este un moment excelent pentru asta.

Temperaturile sub acel plastic pot depăși cu ușurință 49-50°C, ceea ce va elimina și bolile și dăunătorii din sol.

  • Pârlirea buruienilor. Sunt ușor de eliminat folosind această metodă. Arderea de buruieni s-a făcut mult timp și cu destul succes, dar adesea oamenii vor să ardă plantele în ăntregime. Nu este necesar.

Pur și simplu treceți cu arzătorul peste buruienile verzi încet, suficient pentru a sparge pereții celulelor frunzelor. Se vor ofili în câteva zile. Repetați acest proces de câteva ori până când buruiana nu mai are energie și moare.

  • Zapperii electronici de buruieni urmează o premisă similară cu torțele de buruieni, dar utilizează curentul electric. O sursă electrică induce un curent de înaltă tensiune prin plantă, spărgând pereții celulari. Aceasta este o practică oarecum obișnuită în agricultura ecologică, unde tehnologia modernă ne poate scăpa de nevoia puterii unui tractor.

Așa cum a spus într-un interviu unul dintre fermierii producători de fasole organică, „miroase a grătar vegan!” Delicios!

  • Erbicidele bio, fără substanțe chimice, cum ar fi oțetul horticol (conține acid acetic), pot prezenta un efect imediat, dar, din experiența horticultorilor, nu sunt eficiente pe termen lung și necesită o reaplicare regulată. Pe măsură ce lucrurile merg, „doza” ar putea deveni otravă și se pune întrebarea: este un volum atât de mare de oțet bun pentru solul tău? Nu există încă un răspuns dovedit științific.
  • Prăşitul. Mulți oameni au sape în magazii, dar evită să le folosească din cauza efortului fizic. Iată rezolvarea: cu cât îndepărtați mai devreme buruienile cu o sapă ascuțită, cu atât veți avea mai puțină muncă mai târziu.

Secretul plivirii cu succes este să-ți ascuți sapa și să o folosești în timp ce buruienile sunt tinere. În această perioadă a anului, germenii de buruieni care încolțesc în grădina dvs. vor muri când îi tăiați și îi lăsați expuși la soare pentru a se coace câteva ore.

Repetați tratamentul la fiecare două sau trei săptămâni, pentru a menține buruienile sub control și nu veți mai fi nevoit niciodată să vă chinuiți spatele cu rădăcini adânc înfipte.