IATA CARE ESTE LOCUL IN CARE SE FAC BANANE ROMANESTI

În Alba Iulia există o seră artizanală în care s-au cultivat fructe exotice: bananieri uriași, portocale, lămâi și smochini. Cu siguranță că nu v-ați imaginat că în acest oraș din România ar putea exista bananieri înalți de 6 metri cu ciorchini ce cântăresc peste 40 de kilograme sau că ați putea vedea sau găsi vreodată un colț de rai cu vegetație tropicală care să-ți amintească de vacanțele petrecute în afara țării. Dacă pe dinafară sera pare neutră și nu pare că deține un mic paradis, odată întrat în anexa din gospodărie, ne teleportăm ușor într-un loc fantastic, tropical.

Ca într-o poveste, domnul Nelu din zona Schit,  s-a gândit să facă o surpriză nepoțior prin amanajarea unei paduri tropicale în miniatură dar nu s-a gândit la cât de mare va fi succesul.

După un an de muncă, putem vedea bananierii românești cum continuă să producă fructe multe, sănătoase și bio, pe ciorchini giganți din florile violet.

În urmă cu 2 ani, plantele au fost cumpărate de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale iar acum avem în fața ochilor un mic paradis.

Povestea bananierilor din sera din Alba Iulia a ajuns să fie cunoscută de mulți români care încă se miră de minunățiile pe care le văd. Unii oamenii doresc deja să cumpere celebrele “banane de Alba”, pe când alții doresc să viziteze mini pădurea tropicală. O învățătoare din Arad și-a propus să vină cu clasa de copii în vizită la sera minune.

Cu toate că domnul Nelu nu este un specialist în botanică, ci un om obișnuit, acesta a reușit minunea datorită iubirii ce o poartă naturii și plăcerii de a munci. El a mutat plantele din ghivece în seră și le-a oferit zilnic ceea ce este necesar plantelor pentru a crește sănătos: apă, căldură și îngrijire.