Iași: Cum se cerea șpagă la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

dnaProcurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a opt persoane în “Dosarul AFIR”.
Astfel, Gheorghiţa Mercaş a fost acuzată de dare de mită şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, în vreme ce Vasile Mercaş a fost acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de acte ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, dare de mită şi complicitate la fals intelectual.
În acelaşi dosar, Nicu Ciauşu este acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de acte ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, iar Anca Acojocăriţei și Gică Dumitru, consilieri în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) – Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași, la data faptelor, sunt acuzaţi de luare de mită.
Mai mult, Laurenţiu Păduraru, consilier în cadrul AFIR, a fost acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată. De asemenea, Laura Hriţac, consilier în cadrul A.F.I.R., a fost acuzată de fals intelectual, în vreme ce Victor Vârnă este acuzat de mărturie mincinoasă.(Integral pe  oradeiasi.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole