Iar se strică vremea. Cod galben în 13 județe

Un sfert de țară trece sub umbrelă până mâine.
ploaie
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo cod galben pentru județele Hunedoara, Caraș Severin, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova și Covasna. Aceasta este valabilă începând din noaptea de luni spre marți, de la ora 2:00, și până marți după-amiază, la ora 14:00.
În sudul Banatului, vestul și nordul Olteniei și în nordul Munteniei, precum și în Munții Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, cantitătile de apă vor depăşi local 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Ploile vor continua și în următoarele zile, iar temperaturile vor scădea accentuat în toate regiunile, astfel că în zilele de 9 și 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru această perioadă din an.
Tot ANM a emis și o informare meteoroligică fără cod pentru ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zona montană, valabilă începând de luni seara, de la ora 22:00, și până marți seara, la ora 20:00.
În intervalul menționat va ploua pe arii extinse în sudul, centrul și estul ţării, unde cantitătile de apă vor depăşi local 15-20 și izolat 30 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviţă și ninsoare. Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 55-60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70-80 km/h.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole