26 octombrie 2021 - 06:00

I-auzi bombă! Hypermarketurile nu sunt de acord cu Legea Hypermarketurilor!

Să vezi și să nu crezi. Asociația Marilor Rețele Comerciale din România /AMRCR/ susține revizuirea cât mai rapidă a Legii 150/ 2016.

alimente77

Șoc și groază! Aproape că nu și-a reveit nimeni. Acum două zile, Achim Irimescu a anunțat că Legea Hypermarketurilor- actul acela normativ prin care am putea avea ocazia să găsim în rafturilor magazinelor și produse românești, nu doar legume și fructe din plastic – s-ar putea să nu se aplică pentru că se supără Comisia Europeană pe noi, că țara, și ne pune la colț.

Imediat, românii au sărit că arși, fie că a fost vorba despre simpli consumatori sau producători agricoli. S-a discutat, s-a întors subiectul pe toate fețele, l-au tăvălit dușmanii pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, până când a apărut o reacție și din partea unei asociații din care fac parte marile lanțuri de magazine din țara noastră. Pe românește spus, gașcă hypermarketurilor și-a dat cu părerea despre manevră pe care au făcut-o la cel mai înalt nivel.

„Asociația Marilor Rețele Comerciale din România a luat notă de declarațiile Ministrului Agriculturii referitoare la atenționarea Comisiei Europene privind riscul de infringement în cazul Legii 150/ 2016. În legătură cu opțiunile enunțate de domnul ministru privind continuarea procesului legislativ, considerăm că esentială este respectarea legalitătii și nu tertipuri tactice fără finalitate. În timpul dezbaterilor proiectului de modificare a Legii 321/2009 am semnalat autoritătilor competențe problemele pe care le poate genera adoptarea unor amendamente vădit nefundamentate, menite să creeze, cu orice preț, doar false asteptări. Credem că întreagă Lege 150/2016 trebuie revizuită cât mai repede pentru că, așa cum am anticipat, nu a adus nimic bun nimănui și, pe langă riscul de infringement și apariția altor vulnerabilităti legale, a produs și masive bulversări în piată”, a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR, într-un comunicat remis Agerpres.