I-au pus un câine pe masă ministrului Oros!

Adrian Oros a avut parte de o surpiză neobișnuită joi, în broul său de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR): s-a trezit cu un câine pe masă!

Ministrul s-a întâlnit la sediul MADR cu reprezentanții AGRITECH HACKATHON, care au ca obiectiv promovarea agriculturii de precizie în România și încurajarea realizării de noi soluții care să răspundă provocărilor din acest domeniu.câine

Doar că aceștia nu au venit cu mâna goală, ci au adus cu ei și câinele robot Nero, pe care i l-au pus pe masă ministrului Oros.

Câinele, desprins parcă din filmele SF, este folosit ca platformă de colectare de date pentru agricultura de precizie. Acesta poate colecta date cu ajutorul camerelor încorporate sau prin intermediul altor echipamente precum senzori și camere multispectrale. Datele pot fi folosite pentru generarea de alerte timpurii de boală.câine

Ministrul Adrian Oros i-a asigurat pe oaspeții săi de toată deschiderea privind încurajarea agriculturii de precizie, arătând că digitalizarea în agricultură se va regăsi în următoarea programare financiară a fondurilor europene, prin viitorul Plan Național Strategic.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole