Hub pentru exporturile românești de cereale și animale în Iordania

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khalid Al-Hanifat, discuțiile axându-se pe dezvoltarea relaţiilor comerciale în domeniu, inclusiv pe crearea unui hub pentru exporturile românești de cereale și animale în portul Aqaba.

„Premierul României a expus capacitatea ţării noastre de a produce atât cereale, cât şi animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securităţii alimentare a regiunii Orientului Mijlociu. Cu această ocazie, a fost evidenţiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producţia ucraineană”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

La rândul său, ministrul iordanian al Agriculturii a mulţumit pentru sprijinul acordat de România şi a dat asigurări privind livrarea de îngrăşăminte către ţara noastră.

Un punct important al discuției l-a reprezentat initiativa României de a înfiinţa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele româneşti în portul Aqaba.

La discuţiile de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Agriculturii, Petre Daea, și ambasadorul Regatului Hashemit al Iordaniei la Bucureşti, Sufyan Al-Huneafat. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole