Fermierii din România ar putea profita de valul de interes pe care consumatorii europeni îl manifestă pentru hrana sănătoasă, curată și cu proveniență clară, a afirmat europarlamentarul Carmen Avram la cea de-a VII-a ediție a Congresului „De la fermieri pentru fermieri”, organizată de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) pe 15-16 februarie 2022.
„Soluția ne e oferită de cel mai recent Eurobarometru, care ne spune că certățenii sunt tot mai interesați de calitatea produselor, de proveniența lor, de bunăstarea animalelor și așa mai departe. (… ) De ce nu s-ar urca agricultura nostră pe acest val determinat de voința consumatorilor (europeni)? De ce să nu le spunem cetățenilor acestei țări că ei pot avea pe masă chiar acum această hrană pentru care Comisia a trebuit să facă strategii? Hrană sănătoasă, curată, etică, cu proveniență clară, produsă local – unii dintre dumneavoastră o faceți deja, de atâta amar de ani! Doar că oamenii nu știu asta. Comunicați-le! Vindeți-vă marfa! Aveți ocazia să vă vindeți marfa după cele mai noi sloganuri: lanțul scurt, sustenabilitate, produs sub schema de calitate, etichetă care ține cont de bunăstarea animalelor. Aveți o mulțime de sloganuri la dispoziție, trebuie doar să le folosiți. Aveți și bani, în Politica Agricolă Comună, pentru consultanță și pentru promovare. (…) Dacă am promova mai bine prin campanii de informare și de consțientizare rolul pe care îl are agricultura, care nu se rezumă doar la a furniza mâncare, ci asigură păstrarea biodiversității și a zonelor rurale, oferă locuri de muncă, atunci oamenii ar realiza că acel produs de calitate, făcut la nivel local după cele mai noi cerințe ale Pactului Verde, se află chiar lângă ei, la magazinul fermei din apropierea orașului sau într-un anumit raft din supermarketul apropiat. «De la Fermă la Furculiță» e deja o realitate! Puteți să o exploatați!”, le-a transmis Carmen Avram fermierilor români participanți la Congres.































