Ho-ho-ho! Ce aduce Moș Crăciun la MADR!

Moș Crăciun vine cu multe surprize anul ăsta la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Astfel, cei care vor avea curiozitatea să treacă pe la Târgul de Crăciun, organizat, în perioada 19-22 decembrie 2023, în curtea Ministerul Agriculturii, cu sprijinul Asociației Produs de Cluj și cu participarea membrilor Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR), vor avea parte de o gamă variată de produse tradiționale.Crăciun

Vizitatorii vor găsi la târg bucate specifice Crăciunului din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.

„În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR își va deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești. Acest eveniment constituie un bun prilej de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale, de a promova valorile populare românești autentice, transmise din generație în generație. Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând românește de la acești oameni harnici și muncitori care știu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară”, a transmis ministrul Florin Barbu, într-un comunicat al MADR remis, joi, redacției AgroTV.

Nu vor lipsi de la Târgul de Crăciun produsele recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP), precum Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană, sau produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum  legume, dar și diferite sortimente de miere și alte produse apicole.

Decasemenea, producătorii din arealul zonei montane vor aduce diverse preparate din păstrăv, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume și fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse legume și fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece și diverse produse obținute din lavandă. Pentru cei aflați în căutare de cadouri, meșterii populari vin în întâmpinarea lor cu o gamă largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi.

Târgul de Crăciun din curtea MADR va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023 între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 14:00. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole