INEDIT! Harta producătorilor locali, cu coduri QR (VIDEO)

Un pomicultor buzoian a avut stălucita idee de a întocmi harta producătorilor locali din Buzău, convins fiind că asocierea rămâne cea mai bună soluție pe care o pot avea fermierii atunci când vine vorba despre promovarea produselor locale.

Valentin Badea, care deține singura plantație de smochine din Buzău, este de părere că, oricât de bune ar fi produsele locale, clienții încă nu le cunosc suficient.

Pornind de la această idee și de la multitudinea de întrebări pe care le primea din partea clienților dornici să încerce și alte produse locale, Valentin Badea a decis să facă singur o hartă a bunătăților tradiționale din apropierea plantației sale, astfel încât cei care vin să cumpere smochine să poată pleca acasă și cu alte bunătăți. Mai mult, a inclus pe harta producătorilor locali din Buzău și mai multe restaurante sau spații de cazare pentru clienții veniți din alte județe.

Valentin Badea a afișat harta, care conține și coduri QR, la poarta plantației, astfel că toți clienții care îi trec pragul, fie ei din România sau de peste hotare, să știe că în zonă mai sunt și alte produse, la fel de gustoase, pe care le pot cumpăra. Momentan, harta producătorilor locali din Buzău conține 7 producători din județ, dar aceasta va fi completată pe măsură Valentin va primi mai multe date de la cei interesați să-și promoveze produsele locale.

Până acum, la livada cu smochine din Buzău au ajuns români din toate colțurile țării, dar și turiști din Republica Moldova. Cu toții au fost încântați că pot găsi într-un singur loc toate informațiile de care au nevoie atât în ceea ce privește produsele locale din zonă, cât și restaurantele sau unitățile de cazare ceva mai aparte din județ.

Valentin Badea este de părere că harta producătorilor locali din Buzău poate fi îmbunătățită și, de ce nu, multiplicată și amplasată, poate, și în alte locuri din județ, accesibile turiștilor.

- Publicitate -

Valentin Badea este de profesie economist, iar în urmă cu cinci ani a început o afacere în agricultură. Pe un teren de aproximativ 8500 de metri pătrați aflat la periferia municipiului Buzău, a înființat prima plantație de smochini din județ. Anul acesta, buzoianul va culege o producție de aproape 10 tone.

Mai multe despre despre harta producătorilor locali din Buzău puteți afla în materialul video de mai jos:

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole