HARGHITENII VOR PRODUSE LOCALE PENTRU PROGRAMUL CORNUL ȘI LAPTELE

63

Contractele pentru fiecare microregiune din programul școlar de lapte și corn sunt în vigoare, elevii din județul Harghita primesc produsele din prima zi a anului școlar.

A fost semnat un contract cadru pentru 4 ani, care permite asigurarea produselor din prima zi de școală, județul Harghita fiind probabil singurul județ din țară unde programul a început fără probleme. În cazul în care prețurile se schimbă, acestea se pot modifica între timp cu un act adițional.

Consiliul Județean Harghita a elaborat și un dosar pentru transportul fructelor și legumelor, produse ce vor fi incluse din acest an, însă achizițiile publice nu pot fi demarate până când prețurile de cumpărare nu sunt publicate în Monitorul Oficial.

În anii precedenți, oficialii Consiliului Județean Harghita au consultat cu managerii și directorii școlilor pentru a îmbunătăți programul, iar compania care a furnizat produse de slabă calitate a fost avertizat în mod repetat să îmbunătățească calitatea produselor.

Reprezentanții instituției au încercat  să îmbunătățească calitatea produselor și să modifice programul, care ar favoriza producătorii locali, deoarece copiii ar trebui sa primească produse proaspete. În acest sens, au depus mai multe modificări de lege pentru îmbunătățirea programului în vederea luarii în considerare și a calității produselor, nu numai a prețului cel mai scăzut, potrivit faptului că  există copii care au doar această masă zilnică sigură. Totodată, pentru achiziționarea produselor de calitate în achiziția publică județul a fost împărțit în 37 de microregiuni.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult