Harghita: Program de atragere de turişti la Balul de Lăsatul Secului

42

muntedConsiliul Județean Harghita a lansat un program conceput special pentru turiștii români, care sunt invitați să petreacă un sejur în zonă, cu ocazia Balului de Lăsata Secului, care va avea loc la finalul lunii februarie.

Oferta se intitulează „Week-end de alungare a iernii la Vlăhița”, iar turiștii sunt invitați să participe la o „petrecere secuiască”, în cadrul căreia vor cunoaște „obiceiurile populare legate de alungarea iernii și de înmormântarea fărșangului” și vor avea parte de programe amuzante oferite de grupurile folclorice tradiționale din toate zonele județului Harghita.

Turiștii pot opta pentru oferta de trei sau pentru cea de șase zile, vor fi cazați la pensiuni din orașul Vlăhița sau din împrejurimi și urmează să asiste la tradiționalul bal de Lăsata Secului sau de fărșang, cum se spune în zonă, să meargă în diverse excursii, să schieze pe pârtiile din Harghita, să viziteze ateliere ale meșteșugarilor și să mănânce bucate tradiționale secuiești.

Balul, cel mai important eveniment al sezonului, este unul foarte vesel și zgomotos, în cadrul căruia sute de persoane poartă diverse costume și ridiculizează defectele și viciile omenești și proastele obiceiuri, la care trebuie să renunțe la intrarea în postul Paștelui.

Balul de fărșang (nr: farsang, în limba maghiară) se organizează în fiecare an în altă localitate și este foarte iubit de harghiteni, petreceri similare, la scară mai mică, având loc în tot județul.

Cei interesați să participe la Balul de Lăsata Secului din Harghita sunt invitați să acceseze site-ul www.visitinharghita.ro, unde pot afla detalii despre oferta pregătită de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară din cadrul Consiliului Județean Harghita. De asemenea, pe acest site sunt accesibile informații și despre alte oferte turistice din zonă, despre evenimente tradiționale care au loc în județ, despre gastronomia locului sau despre rezervațiile naturale sau muzeele din Harghita.potrivit AGERPRES

Citește și

Cmentariile sunt închise