Harghita: Gospodării inundate, terenuri agricole și drumuri afectate în două localități, în urma unei ploi torențiale

inundatiiAproximativ 170 de gospodării au fost inundate în localitățile Plăieșii de Jos și Ineu din județul Harghita, mai multe suprafețe de terenuri agricole au fost acoperite de ape și câteva drumuri au fost afectate marți seara, în urma unei ploi torețiale care a dus la formarea de torenți și la ieșirea din matcă a unor pârâuri.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat pentru AGERPRES că în localitatea Plăieșii de Jos, în urma ploii torențiale care a dus la creșterea debitului pârâului Casin și la formarea de torenți pe versanți, au fost inundate 100 de gospodării, apa intrând în curți, subsoluri și pivnițe. De asemenea, a fost afectat DJ 121 G, pe o lungime de aproximativ 500 de metri și 4 kilometri de drumuri comunale și au fost acoperite de ape circa 100 de hectare de teren agricol. La fața locului se află un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Miercurea Ciuc, grupa operativă a ISU Harghita și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate și se intervine cu motopompe pentru scoaterea apei din gospodăriile oamenilor.
Primarul din Plăieșii de Jos, Andras Zoltan, a declarat  că a plouat torențial și a fost și o rupere de nori în munți, care a dus la producerea de scurgeri de torenți pe versanți, evaluarea pagubelor fiind, deocamdată, provizorie. Potrivit sursei citate, a fost avariat și un drum forestier abia reabilitat, iar suprafața de teren agricol afectată este posibil să fie mai mare, dar acest lucru se va ști abia în cursul zilei de miercuri, când va continua scoaterea apei din subsolurile gospodăriilor.
În localitatea Ineu, din comuna Cârța, precipitațiile abundente și scurgerile de pe versanți au inundat aproximativ 70 de gospodării, apa intrând în pivnițe și subsoluri, au afectat DJ 125, pe o lungime de 700 de metri și un drum comunal și circa 40 de hectare de teren agricol.
Purtătorul de cuvân al ISU, Alina Ciubotariu, a precizat că la fața locului intervin cu motopompe pentru scoaterea apei din subsoluri și pivnițe, pompieri de la Punctul de lucru al ISU din Bălan și 37 de pompieri voluntari de la Serviciile pentru Situații de Urgență din Cârța, Tomești și Dănești. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole