Harghita: Câini de rasă donați unor stâne din județ pentru protecție împotriva lupilor

ovineDouă perechi de căței din rasa Ciobănesc Carpatin au fost donate, în cadrul unui proiect european, proprietarilor unor stâne din Harghita, unde s-au înregistrat pagube produse de lupi, folosirea câinilor de pază din rase autohtone fiind considerată cea mai eficientă metodă în prevenirea pagubelor produse de animalele sălbatice.
Potrivit datelor furnizate luni de directorul APM Harghita, Domokos Laszlo, reprezentații proiectului Wolf Life, din cadrul instituției pe care o conduce, au început transferul puilor de câine din rasa Ciobănesc Carpatin, de la o canisă înființată special în acest scop, către stânele unde au fost înregistrate pagube produse de lupi și urși.
Cele două perechi de căței, cu vârste cuprinse între 2 și 3 luni, au ajuns la proprietarii a două stâne din Harghita, iar alți doi câini au fost transferați în județul Mureș, urmând să fie antrenați în vederea integrării în sistemul de pază și protecție a stânelor.
Câinii vor fi în continuare monitorizați de responsabilii Wolf Life, care vor verifica starea de sănătate și tratamentul aplicat de către ciobani câinilor și vor efectua deparazitarea și vaccinările necesare. În viitor, puii acestor câini vor fi repartizați altor stâne. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole