Harghita: Barajele construite de castori provoacă inundații

castorÎnmulțirea excesivă a populației de castori creează probleme în Harghita, unde „barajele” construite de aceste aceștia obturează cursurile de apă și produc inundații, problema fiind greu de rezolvat întrucât sunt animale protejate.
Ultima situație de acest gen s-a înregistrat în urmă cu câteva zile, în localitatea Tușnadul Nou, autoritățile descoperind că inundațiile care au avut loc în zonă s-au produs din cauza unui baraj construit de castori, care a împiedicat scurgerea apei.
Șeful Serviciului pentru Situații de Urgență din comuna Tușnad Sat, Korodi Antal, a declarat că în urma unei ploi torențiale a crescut debitul pârâului Mitaci și, din cauza unui baraj construit de castori, apa nu a mai putut circula, a ieșit din matcă și a inundat 21 de gospodării, 14 hectare de fânețe și 2,5 kilometri de drum comunal.
Autoritățile au luat decizia să distrugă barajul, prevederile legale permițându-le să facă acest lucru doar dacă există situații de urgență, sunt inundate gospodării, terenuri agricole și sunt puse în pericol viețile oamenilor.
Korodi Antal spune că trebuie găsită o soluție pentru rezolvarea problemei, chiar dacă este vorba de un animal protejat, pentru că ‘oamenii fac legile, iar omul e mai presus de animale’. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole