Harghita: 40 de oi, ucise de lupi, alte 30, dispărute

lupAproximativ 40 de oi au fost ucise și alte 30 sunt dispărute, după ce o haită de lupi a atacat o stână din apropierea satului Făgețel.
Antal Bela, un bătrân de aproape 70 de ani, își ținea cele 150 de oi într-un staul aflat în apropierea casei sale și peste noapte o haită de lupi a atacat animalele și l-a lăsat pe harghitean fără aproape jumătate din turmă. Acesta a povestit că în jurul orei 01,30 a verificat animalele și totul era în ordine, iar dimineață, când s-a trezit, a văzut ce au lăsat în urmă sălbăticiunile.
40 de animale au fost găsite moarte, 30 sunt dispărute, iar 81 au fost adunate de cioban și de săteni din împrejurimi, unde au reușit să se adăpostească, dar și dintre acestea zece sunt rănite. De asemenea, au dispărut și doi din cei trei câini ai bărbatului.
Antal Bela a povestit că s-a mai întâmplat ca lupii sau urșii să-i ia o oaie sau două, dar niciodată paguba nu a fost atât de mare, aceasta fiind evaluată la 10.000 lei, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole