Guvernul „vopsește” irigațiile în PNRR. Ce va spune Comisia Europeană?

Ca să evite opoziția Comisiei Europene, guvernanții români au găsit o chichiță prin care să introducă irigațiile în propunerea de revizuire a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care va fi negociată cu reprezentanții forului european.

Potrivit Profit.ro, acestea vor fi introduse la obiectivul de îmbunătățire a infrastructurii și instalațiilor de producere a energiei, mai exact a celei provenite din surse regenerabile. Pentru aceasta, în urma unor consultări cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltăririi Rurale, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) s-a găsit soluția finanțării din fondurile PNRR a instalării a unor panouri fotovoltaice în arealul canalelor de irigații, cu scopul producerii de energie.

Propunerile României de finanțare a sistemelor de irigații prin PNRR au fost respinse în 2021 de Comisia Europeană. Profitând de noua inițiativă europeană REPowerEU, reprezentanții MIPE au conceput un capitol referitor la îmbunătățirea infrastructurii și instalațiilor de producere a energiei din surse regenerabile care va include și sistemul de irigații. Rămâne de văzut și ce va spune Comisia.

Mai multe despre acest document inițiat de MIPE puteți citi pe Profit.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole