Guvernul trimite elevii la ferme și stațiuni pomicole

În sfârșit, se pune accent și în România pe un stil de viață sănătos.
mere
România primește de la Uniunea Europeană 6.869.985 euro pentru anul școlar 2016-2017. Banii sunt destinați proiectului prin care elevii din invătămantul primar și gimnazial vor primi fructe în școli. Guvernul a decis miercuri sa trimita elevii în vizite la ferme sau stațiuni de cercetare pomicole și legumicole în vederea promovării alimentației sănătoase pentru copii.
”Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alături de consiliile județene. Astfel, în anul școlar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de 88 de zile de școlarizare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educației beneficiază de această facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare și I-VIII din invătămantul public și privat autorizat și acreditat”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, precizând, totodată, că Executivul analizează și extinderea programului pentru preșcolari. Deocamdată nu se știe dacă cele 88 de zile de școlarizare se referă la anul calendaristic 2016 sau la întregul an școlar 2016-2017.
Potrivit news.ro, hotărarea mai stabilește și unele măsuri adiacente distribuției de mere, care susțin încurajarea alimentației sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole, la stațiuni de cercetare pomicolă/legumicolă, la zilele recoltei, expoziții, târguri sau alte evenimente și/sau activităti similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe și/sau legume, inclusiv degustarea de fructe și/sau legume, cu acordarea de premii, precum și organizarea de activităti de grădinărit la nivelul școlii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe și legume sau de activităti educative practice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole