Guvernul francez cedează în fața fermierilor: cere modificarea urgentă a legislației de mediu a UE!

Guvernul francez cere modificarea legislaţiei de mediu a Uniunii Europene (UE) chiar săptămâna aceasta, în încercarea de a pune capăt protestelor fermierilor care ameninţă să asedieze Parisul, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

„În următoarele 48 de ore, vom anunţa unele măsuri”, a declarat ministrul francez al agriculturii, Marc Fesneau, televiziunii France 2.

Una dintre principalele nemulțumiri ale fermierilor ieșiți în stradă, nu doar în Franța, dar și în România sau Germania, este legată de suprafeţele care trebuie lăsate necultivate conform noilor reglementări privind biodiversitatea, adoptate anul trecut. Legea adoptată de Parlamentul European pentru refacerea ecosistemelor naturale degradate a fost puternic contestată de fermierii din aproape toate statele membre UE.

Actul normativ prevede că, până în 2030, ţările membre ale UE trebuie să ia măsuri pentru renaturarea a circa 20% din teritoriile lor, în condiţiile în care 81% din habitatele naturale din Europa sunt clasificate ca deficitare, iar mulți dintre agricultori se tem că activitatea lor va fi afectată.

Guvernul francez încearcă să limiteze demonstraţiile la scară naţională ale fermierilor care cer să fie plătiţi mai bine şi să beneficieze de un trai mai bun. Mulţi dintre ei urmau să se îndrepte luni spre Paris, în timp ce au început să protesteze şi fermierii din Belgia.

În mai multe ţări europene, agricultorii se plâng că Uniunea Europeană nu le oferă suficient sprijin în contextul concurenţei internaţionale şi al globalizării.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

  1. Deci daca nu vor concurenta,adica sa aduca din Ucraina cereale,atunci nici din Europa nu este voie sa exporte in tarile arabe sau africane punct

  2. Acesta e rezultatul globalizarii, standardizarii si aderarii la tendintele progresiste.
    Invatam ca „progresul” este regres in masa. Un regres atat de adanc incat ne duce la extintie.
    Orice forta care lucreaza impotriva omului este cea care se opune firescului, se opune creatiei universale si a lui Dumnezeu.
    Iar Cel ce a facut cerurile si pamantul si a facut omul dupa chipul si asemanarea Sa nu poate sa nu reactioneze la un moment dat cand vede ca totul a luat-o razna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole