Guvernul a luat măsuri pentru terenurile agricole afectate de inundaţii

inundatiiisVicepremierul Vasile Dâncu a precizat că Guvernul a luat deja o serie de măsuri în cazul terenurilor agricole afectate de inundații și este monitorizată și situația în privința secetei.
„Noi am început încă de săptămânile trecute, am avut multe probleme legate și de inundații, care au distrus de asemenea atât căi de comunicație, au inundat case, cartiere, dar și terenuri agricole. S-a făcut inventarierea pagubelor, este un mecanism destul de complicat pentru asta, dar s-a făcut repede inventarierea pagubelor și am avut deja câteva tranșe în care din Fondul de Rezervă Bugetară am compensat aceste pierderi. Sigur era vorba, în primul rând, de pierderi care puteau fi plătite la nivel municipal, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, pagube să spunem colective, pierderile care erau legate de case, pierderi în ceea ce privește o zonă care ar fi trebuit conform legii să facă parte din sistemul de asigurări. Acolo unde nu a fost, nu s-a putut face acest lucru. Dar am început împreună cu prefecturile, cu consiliile județene, cu primăriile, cu inspectoratele în construcții, în cazul agriculturii — APIA — și ceilalți se monitorizează continuu acest proces al pagubelor, se evaluează acestea. Deci lucrăm nu numai în domeniul acesta, ci și în cel care este legat de calamitățile legate de inundații”, a explicat Dîncu, citat de AGERPRES. (Sursa: agropress.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole