Guvern: Sprijin financiar european pentru depozitarea privata a cărnii de porc. Vezi ce sumă a fost aprobată!

porci_rasaGuvernul a aprobat, în ședința de astăzi, acordarea ajutorului financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc.
Valoarea totală a ajutorului este în limita sumei de 309.500 de euro, se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă — FEGA și se prefinanțează din sumele alocate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.
De respectivul ajutor financiar beneficiază persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și familiale și/sau persoanele juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condițiile prevăzute de legislația europeană în domeniu (Regulamentul (CE) nr.826/2008 al Comisiei — de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privata a anumitor produse agricole).
Ajutorul se acordă pentru cererile depuse începând cu data de 4 ianuarie 2016. Cererile se raportează la o perioada de depozitare de 90, 120 si 150 zile. Fiecare cerere trebuie să se refere doar la una din categoriile de produse aflate în Anexa și trebuie să acopere o cantitate minimă de cel puțin 10 tone produse dezosate și cel puțin 15 tone pentru celelalte produse. După aprobarea cererii, plata se va face în contul beneficiarului, în termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitată și aprobată.
Sprijinul financiar se implementează de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și rețeaua sa teritorială.
De asemenea, APIA va pune la dispoziția solicitanților formularistica și documentația necesara aplicării corecte a măsurii de acordarea ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc și elaborează metodologia de aplicare a măsurii și ghidul solicitantului. Acestea vor fi afișate pe site-ul oficial al APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole