GUVERN: A fost adoptată legislaţia pentru organizarea și funcționarea Agenţiei Zonei Montane

muntii_fagarasÎn şedinţa Guvernului din 20 iulie 2016 a fost adoptată Hotărârea care completează HG nr. 1189-2014 privind organizarea și funcționarea Agenţiei Zonei Montane.
Actul normativ completează atribuțiile Agenției Zonei Montane cu unele noi, în scopul eficientizării activităţilor Agenţiei care decurg din strategia și politicile Guvernului vizând dezvoltarea economică și durabilă a zonelor montane, zone defavorizate și fragile din punct de vedere ecologic.
Completările aduse prin actul normativ privesc:

  • atribuții noi privind organizarea de cursuri de formare profesională, în specific montan, pentru fermieri și alte categorii relevante din localitățile montane din România;
  • atribuții privind promovarea mențiunii de calitate facultativă „produs montan” prin acțiuni de diseminare a informațiilor referitoare la certificare și înregistrare, în conformitate cu prevederile Regulamentului delegat ale UE nr. 665/2014.

Completarea activităților Agenţiei Zonei Montane are în vedere corelarea activităților Agenției cu situațiile existente în teren. Astfel, sporirea gradului de instruire și informare al fermierilor reprezintă un factor esenţial pentru dezvoltarea zonei montane defavorizate şi pentru facilitarea accesului produselor lor pe piețele de desfacere, conducând la creșterea nivelului de trai al populației din aceste zone, cu respectarea specificității și tradițiilor locale, dar și a constrângerilor de mediu.
În egală măsură, activitățile de diseminare a informațiilor prin campanii de informare și conștientizare a publicului în legătură cu posibilitatea etichetării produselor agricole şi alimentare cu mențiunea de calitate facultativă „produs montan”, vor veni în sprijinul producătorilor agricoli din zonele de munte  în vederea stimulării producerii de produse montane, produse de calitate superioară.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole